שווי הוגן: "הכנסות החברות קטנו, הרווח הנקי ירד – אך ת"א 100 זינק ב-41% ב-3 שנים"

demo-attachment-69-circle

הרווח הנקי המצרפי של החברות במדד ת"א 100 קפץ ב- 7% ברבעון הראשון של השנה לעומת התקופה המקבילה אשתקד וזינק בכ- 193% לעומת הרבעון הקודם

הרווח הנקי המצרפי של החברות במדד ת"א 100 קפץ ב- 7% ברבעון הראשון של השנה לעומת התקופה המקבילה אשתקד וזינק בכ- 193% לעומת הרבעון הקודםכך עולה מסיכום תוצאות הרבעון הראשון, אשר בוצע במחלקת המחקר של חברת "שווי הוגן" המתמחה ביעוץ כלכלי, ניהול סיכונים פיננסיים והערכות שווי מקצועיות ובלתי תלויות. עוד עולה כי נרשם קיפאון בהכנסות הרבעון לעומת התקופה המקבילה אשתקד, זאת למרות עלייה של כ- 8% לעומת הכנסות הרבעון הקודם. כל זאת בזמן שמדד ת"א 100 רשם זינוק של כ- 11%.

"למרות התמונה האופטימית המצטיירת מתוצאות הרבעון, בחינה מעמיקה של תוצאות החברות לאורך זמן מצביעה על מגמה מדאיגה של שחיקת ההכנסות לאורך שלוש השנים האחרונות" אמר רו"ח אלי אל-על, מנכ"ל חברת שווי הוגן. "ירידה של כ- 11% נמדדה לאורך שלוש השנים האחרונות בהכנסות המצרפיות של החברות במדד ת"א 100, זאת במקביל לירידה של כ- 5% ברווח הנקי המצרפי של החברות".

 

לדברי אל על, "כאשר בוחנים תוצאות של פירמה בודדת, המצביעות על ירידה עקבית בהכנסות לאורך שנים, צריכה להידלק אצל המשקיעים נורת אזהרה וכך צריך לנהוג גם כאשר בוחנים את תוצאותיהן המצרפיות של כלל החברות במדד. על אחת כמה וכמה כאשר הריביות בכלכלות המובילות הלכו וירדו לאורך התקופה האמורה וכמויות אדירות של כסף הוזרמו לשווקים על ידי הבנקים המרכזיים".

 

למרות זאת, העדר אלטרנטיבות השקעה דחף את המשקיעים לאפיקי סיכון ואת מחירי המניות כלפי מעלה. כאשר בחינת ביצועי מדד ת"א 100 לאורך שלוש השנים החולפות מצביעה על זינוק של כ- 41% בשווי השוק של החברות במדד.

 

"יש לזכור שסביבת הריבית בארה"ב תשתנה בקרוב, כאשר על פי קונצנזוס האנליסטים מדובר על תחילת היפוך מגמה כבר בחודש ספטמבר השנה" ציין אל-על "בנק ישראל לא יהיה מסוגל להתנגד למגמה זו לאורך זמן ויאלץ, במוקדם או במאוחר להעלות את הריבית גם בישראל."

לדבריו של סגן יו"ר הבנק המרכזי האמריקאי ונגיד בנק ישראל לשעבר, פרופ׳ סטנלי פישר, מדובר בתהליך הדרגתי שיארך כנראה על פני כשלוש עד ארבע שנים, אולם תהיה לכך השפעה מהותית על שוק ההון הסביר אל-על. "ברמת המאקרו, אלטרנטיבות ההשקעה הסולידיות יהפכו אטרקטיביות יותר עבור המשקיעים וילחצו את מחירי המניות כלפי מטה וברמת המיקרו, הוצאות המימון ושיעורי ההיוון של החברות יגדלו ויגרמו להרעה בתוצאותיהן של החברות".

דירוג עשר העולות והיורדות ברבעון הראשון של שנת 2015

בבחינת ביצועי הרבעון הראשון של השנה בקרב החברות במדד ת"א 100 בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד, עולה כי בראש טבלת העולות והיורדות נמצאות טבע והחברה לישראל, כאשר את שיפור הגדול ביותר ברווח הנקי רשמה החברה לישראל עם עלייה של כ- 1.3 מיליארד שקל לעומת הרבעון המקביל, אולם אף רשמה את הירידה המהותית ביותר בשורה העליונה, עם ירידה של כ- 4.3 מיליארד שקל בהכנסות הרבעון, לעומת התקופה המקבילה אשתקד, זאת בעיקר כתוצאה מפיצול פעילותה לחברת קנון הולדינגס בתחילת 2015.

לעומתה, חברת טבע, רשמה את הירידה הגדולה ביותר ברווח הנקי ברבעון החולף, ירידה בסך של כ- 0.8 מיליארד שקל לעומת הרבעון המקביל, זאת למרות שענקית התרופות ממוקמת בראש טבלת העולות בהכנסות, עם שיפור של כ- 2.4 מיליארד שקל בשורה העליונה, לעומת הרבעון המקביל.

 

באופן דומה, הצלע השלישית במשולש הדרמתי שבין טבע וענקית התרופות מיילן, פריגו הציגה אף היא צניחה של כ- 0.5 מיליארד שקל ברווח הנקי הרבעוני, למרות הגידול של כ- 0.7 מיליארד שקל בהכנסותיה הרבעוניות.

בלט לטובה סקטור הביטוח, כאשר החברות מגדל, כלל, הראל והפניקס, תפסו את מקומן כארבע מבין חמש החברות המובילות בטבלת העולות בהכנסות, עם עלייה מצרפית של כ- 4.5 מיליארד שקל בשורה העליונה, לעומת הרבעון המקביל אשתקד.

לקריאת המאמר המלא –

Shopping Basket

הרשמה לאתר

התחברות לאתר

עדיין לא נרשמת?