גישת ההכנסה להערכת שווי נכסים בלתי מוחשיים כרוכה באומדן הרווח הנקי, או תזרימי המזומנים הנקיים העתידיים המיוחסים לנכס- והיוונם לשווי הנוכחי.
ניקח לדוגמא חברת תרופות תיאורטית, PharmCo Inc, אשר פיתחה תרופה מוגנת בפטנט שצפויה להניב רווח נקי של 200 מיליון דולר בשנה ב-15 השנים הבאות. תזרימי המזומנים הצפויים הם הבסיס לגישת ההכנסות. אך מכיוון שהעתיד אינו ברור, יש להוון את תזרימי המזומנים הללו בשיעור היוון המגלם את אי הודאות. השיעור המשמש להיוון זה משקף את הסיכון ואי הוודאות הכרוכים בעצם התממשות התרחיש שבו אכן התרופה תייצר את הרווח העתידי כאמור. נניח ששיעור ההיוון המתאים לנכס זה, בהתחשב בפרופיל הסיכון שלו, הוא 12%. באמצעות החלת שיעור היוון זה, אנו נחשב את הרווח של כל שנה לערכו הנוכחי.
ניתן לחשוב על כך כמענה לשאלה: כמה היה מוכן אדם סביר לשלם היום, עבור ההבטחה העתידית (שאינה וודאית) לכך שרווחי התרופה יעברו לידיו. מן הסתם- ככל שהסיכון ואי הוודאות לקיומם של הרווחים יהיה גבוה יותר, כך הסכום שיהיה מוכן האדם הסביר לשלם היום בעבור כך היה קטן, ולהיפך.
גורם ההיוון (או שיעור ההיוון) הוא מרכיב מכריע בקביעת השווי הנוכחי של נכסים בכלל, ונכסים בלתי מוחשיים אינם שונים בכך. ענין זה משקף את הרעיון שכסף היום שווה יותר מאשר אותה כמות כסף בעתיד, הן בגלל מרכיב הסיכון הכרוך בהבטחה עתידית, והן בשל כושר התשואה הפוטנציאלי של הכסף.